satelliittiantennin suuntaus

Satelliittiopas – SatShop.fi

Jos satelliittiantennin ja satelliitin välillä ei ole esteitä kuten puita tai rakennuksia, niin voit valita sopivan satelliittipaketin. Valikoimistamme löytyy kaiken tarvittavan sisältäviä paketteja ja muokattavia paketteja .

Laske satelliittiantennin suuntaus – kotinet.com

OH8JEP’s Amateur Radio and technical info site

Satelliitti | Martti Kemppi Oy | ATK-verkkojen suunnittelu

Peilin suuntaus tehdään heikompaan satelliittiin ja tämän taajuusmuuntimen (mikropään) viereen asennetaan erikoiskiinnikkeellä toinen taajuusmuunnin. Esimerkiksi Eutelsatin taajuusmuunnin tulee edestä katsoen Astran taajuusmuuntimen oikealle puolelle (suuntaus ristiin) noin kymmenen sentin päähän, matka riippuu satelliittiantennin koosta.

Sant – Satelliittiantennin asennus

Lisäksi satelliittiantennin kokoon vaikuttaa rakennuksen maantieteellinen sijainti. Etelä- ja Länsi-Suomessa riittää usein pienempi antenni kuin Pohjois- ja Itä-Suomessa. Edellä mainituin perustein satelliittiantennin (lautasen) halkaisijan tulee olla 0,7-1,8 m.

Satellite Finder satelliittiantennin suuntausmittari

Välttämätön apuväline satelliittiantennin suuntaukseen. Suomen- (SatShop.fi:n), englannin ja saksankieliset käyttöohjeet. Ääni ja mittarin viisari kertovat signaalin voimakkuuden.

Satelliittiantennin suuntaus – Laitteet – Suomi24 …

Tämän laitteen avulla voit kääntää lautasta vaikkapa kohti Astraa mittarin avulla – kun vinku on voimakkaimmillaan, on suuntaus oikea. Kun arvelet osuneesi oikeaan satelliittiin ja mittari näyttää hyvää signaalia, voit käynnistää kanavahaun satelliittivirittimessä ja katsoa mitä kanavia listalle ilmestyy.

Satelliittilautas-info – Pihtisoft

Siinä, missä harava-antenni pelittää ok keskellä metsikköä, satelliittiantennin edessä ei saa olla edes lehdetöntä koivua. Viimeistään lehden tullessa puuhun menee kanavat ”kätevästi” pimeäksi.

Mitä pitää huomioida satelliittiantennin asennuksessa

Satelliittiantennin edustan tulee siis olla esteetön. Suomessa yleisimpien satelliittien korotuskulma on n. 17–21 astetta ja sivukulma 180–210 astetta (Etelä-lounas ilmansuunta). Yleisimmin vastaanotetut satelliitit ovat Astra (19,2°E) ja Hot Bird (13,0°E).

Satelliittiasennukset | MK Digiasennus

Satelliittiantennin valintaan ja kokoon vaikuttavia tekijöitä ovat: satelliittikanavat, jotka antennilla halutaan vastaanottaa; satelliitti, josta satelliittikanavat vastaanotetaan; rakennuksen maantieteellinen sijainti; antennin väri; Satelliittiantennin koko määräytyy sen perusteella, mistä satelliitista vastaanotto tapahtuu.

Satelliittisivut – webbitv.info

Satelliittilähetysten vastaanotto Näillä satelliittisivuilla on perustietoa satelliittilähetysten vastaanotosta ja satelliittilautasen suuntaamisesta.