kurkun kuivuminen

Kuiva suu | Terve.fi

Kuiva suu on ikävä vaiva, joka voi vaikuttaa yllättävän moneen asiaan. Lue suun kuivumisesta Terve.fistä!

Terveyskirjasto – Duodecim

Kurkun kipua voi aiheuttaa mikä tahansa limakalvoja ärsyttävä tekijä, yleisimmin tupakka, mutta myös pölyt ja kemikaalit. Kilpirauhasen tulehdus (ks. «Kilpirauhasen tulehdukset (tyreoidiitit)» 4 ) voi tuntua pitkällisenä jomotuksena joko kilpirauhasen seudussa kaulan alaosassa tai myös leukaperissä ja jopa korvan seudussa.

Suun kuivuminen – Suun limakalvojen ongelmat – Suu

Suun kuivuminen Julkaistu 28.01.2010. Normaalisti ihmisellä erittyy sylkeä 0,5-1 litraa päivässä. Sylki huuhtelee suuta ja hampaiden pintoja pitäen ne puhtaina. Syljen sisältämät mineraalit korjaavat alkavia hampaan kiilteen vaurioita. Kun syljeneritys on vähentynyt, suu tuntuu nihkeältä sekä nieleminen ja jopa puhe vaikeutuvat.

Kuiva suu | Suun kuivuminen on yleinen vaiva

kielen kuivuminen ja kipeytyminen; suun limakalvon hiivatulehdus; irtoproteesin pitämisen muuttuminen hankalaksi; Kuivan suun hoito. Syljen eritystä voi stimuloida syömällä paljon pureskelua vaativaa ruokaa, pureskelemalla ksylitoli­purukumia sekä imeskelemällä ksylitoli­pastilleja tai fluori­tabletteja.

Kuiva & limainen kurkku? | refluksi

Voiko refluksissa olla yhtä aikaa sekä kuiva että limainen kurkku? Kun toisaalta mun kurkku on kuin hiekkapaperia, mutta samalla jotenkin limainen.

Kuiva kurkku/tukkoinen nenä | Keskustelu | Anna

Jun 11, 2009 · Mulle tuli viime syksynä samantapaisia oireita ja nyt näyttää olevan myös tulossa, tuo nenän tukkeutuminen ja siitä johtuva kurkun kuivaminen. Taitaa johtua kuivasta pakkasilmasta ja keskuslämmityksen käyttöön otosta, ainakin minulla.

Terveyskirjasto – Duodecim

Sylki puhdistaa ja huuhtoo suuta ja nielua. Se estää mikrobeja tarttumasta limakalvoille, ja sillä on mikrobeja tappavia ominaisuuksia. Sylki suojaa limakalvoja tulehdukselta ja hampaita reikiintymise

Käheys – Complete Vocal Institute

Vaikka lauluäänesi ei kuulostaisikaan normaalilta, jatka normaalin tekniikkasi käyttämistä. Jos olet käheytymässä ja äänien tuottaminen vaatii tuplasti enemmän energiaa, niin lisää reilusti tukea ja vältä kaikin tavoin kurkun kuromista. Jos …

Mitä suun kuivuminen eli kserostomia aiheuttaa? – …

Suun kuivuminen, kserostomia, lisää hampaiden reikiintymistä, suun limakalvosairauksia sekä heikentää makuaistia. Kuiva suu voi johtua lääkkeiden sivuvaikutuksista, hormonimuutoksista ja nestevajauksesta.

Suomen Sjögrenin syndrooma-yhdistys ry | Mikä on …

Suun ja nielun kuivuminen vaikeuttaa puhumista ja syömistä. Ääni madaltuu ja käheytyy helposti. Hengitysteiden (nenä, kurkku, henkitorvi, keuhkorakkulat) kuivuminen ilmenee mm. yskänä ja hengenahdistuksena ja altistaa toistuville hengitystietulehduksille.