koka brysselkål

Koka brysselkål | Recept från Köket.se

Att koka brysselkål är inte särskilt svårt, men det gäller att inte koka dem för länge. Då tappar de sin spänst och blir mjöliga. Dessutom förloras många av brysselkålens nyttiga vitaminer om man överkokar dem.

3.2/5(140)

Recept koka brysselkål – receptcentralen.se

Koka brysselkål Ett enkelt och nyttigt tillbehör till som passar bra både till söndagssteken och på julbordet. Vill man koka även andra grönsaker rekommenderas kokt broccoli.

Koka brysselkål | Recipe | Pinterest | Om

Att koka brysselkål är inte särskilt svårt, men det gäller att inte koka dem för länge. Då tappar de sin spänst och blir mjöliga. Dessutom förloras många av bry

Tobbes kök: Brysselkål – tobbeskok.blogspot.com

Jag uppskattar brysselkål så mycket att jag jag efter noga övervägande har valt att tillägna ett helt inlägg till denna minikål. Att brysselkålen fått sitt namn från Belgiens huvudstad lär knappats dyka upp som en …

serendipisk mat: Marinerad brysselkål

Det var så gott så gott, marinerad brysselkål! Gjorde den igår kväll och då var det inget speciellt, smakade som brysselkål med lite citron. Nu hade det gottat till sig ordentligt.

Rostad brysselkål – veckansmiddag.com

Rostad brysselkål Grönsaksrecept Häromdagen satt jag och surfade runt lite bland några matsiter på nätet och trillade då på det här receptet på rostad brysselkål.

Mumsfillibaba!!!: Apelsinkokt brysselkål

Pressa saften ut apelsinerna och häll i grytan. Krydda med salt och peppar. Koka upp. Ansa brysselkålen, dvs skala av det yttersta skalet. Tillsätt brysselkålen och koka ca 5 minuter. Dra från plattan och låt kålen dra i juicen i ca 10 minuter. Servera kall eller varm.

Mat-adoran: Dagens recept: Korvgryta med brysselkål

Färsk brysselkål är godast om den får stå ute på fälten och inte skördas förrän den fått en liten köldknäpp, d v s blivit frostbiten. Då kommer den fina smaken fram. Brysselkål är lätt att ansa. Du skär av en liten bit vid nedre delen på varje huvud och plockar bort ev gula blad. Skölj den snabbt i kallt vatten.

I säsong: Bunkra upp med brysselkål! | MåBra

Brysselkål passar bra att koka, dock inte för länge, eller bräseras. Den passar också bra att råriva i en sallad. Här är ytterligare fyra recept att inspireras av!

Mumsfillibaba!!!: Paj med ädelost och brysselkål

Brysselkål lärde jag mig äta förra året:) Jättegott! Hoppas ni klarade er bra i stormen. Här fick vi lite snö och det blåste inte alls så mycket som det gjorde i övriga landet.Vi klarade oss fint den här gången.