koiran sterilointi

Koiran sterilisaatio | Evidensia eläinlääkäriasemat

Leikattavan koiran edellisestä kiimasta tulisi olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Koiraa ei suositella leikattavaksi kiima-aikana, heti kiiman jälkeen tai valeraskauden aikana muuta kuin poikkeustapauksissa.

Koiran sterilaatio ja kastraatio | Hankikoira.fi

Suhtautuminen koiran sterilointiin ja kastraatioon (leikkaaminen) vaihtelee voimakkaasti jopa länsimaisen kulttuuripiirin sisällä. Euroopan alueella leikkaaminen on harvinaisempaa kuin Yhdysvalloissa, jossa lemmikkikoirat leikataan jo pentuina, yleensä ennen 6 …

Koiran sterilointi tähystyksellä | Eläinklinikka Hakametsä

Miksi narttukoiran sterilointi kannattaa? Narttukoiran steriloinnin eli munasarjojen (ja joissain tapauksissa myös kohdun) poiston jälkeen narttu ei tule enää kiimaan. Koiralle ei tule häiritseviä valeraskauksia, eikä omistajan tarvitse jatkossa pelätä koiran saavan ei-toivottuja pentuja.

[PDF]

HETI-tiedepasta Koiran sterilisaatio – hyödyksi vai …

Koiran sterilisaatio – hyödyksi vai haitaksi? Katariina Mäki Koiran sterilisaatio tehdään tavallisimmin poistamalla urokselta kivekset ja nartulta kohtu sekä munasarjat, jolloin keho ei enää tuota sukuhormoneja. Tutkimukset raportoivat sterilisaatiolle sekä terveyttä edistäviä vaikutuksia että terveysriskejä.

Elämäni kääkät: Narttukoiran sterilisaatio osa 2; Toipumista

Tänään Hilma on päässyt pienelle hihnalenkille, ulkoillut takapihalla ja oli meidän kanssa elokuvaakin kattomassa sohvalla (nostettuna ja tiukasti vartioituna tietenkin) eli jospa päivä ei ihan kamala ole ollut.

Uroskoiran kastraatio – Eläinten hoidon opas

Erityisen suuri vaikutus koiran kastroinnilla on merkkailuun. Uroskoiran sisälle merkkailuun on syytä puuttua ajoissa, ennen kuin kuin sisälle pissaamisesta tulee sille tapa. Kastraatio ei todennäköisesti riitä yksin ratkaisemaan koiran epätoivottua käytöstä, vaan käytösongelmien vähentämiseksi ja poistamiseksi vaaditaan myös koulutusta.

Koirat.com – Kastrointi ja sterilointi

Jotenkin kuvittelen että koiran elämä ilman sukupuoleen liittyviä stressejä ois sille helpompaa. Toki varmasti myös omistajalle, mutta en lähde esimerkiksi tekemään kastrointipäätöstä siltä pohjalta helpottuuko minun elämäni vaiko eikö, siinä vaiheessa lähestytään ehken jo epäeettisyyttä.

[PDF]

Hoito-ohje koiran leikkauksen jälkeen – Eläinklinikka …

Hoito-ohje koiran leikkauksen jälkeen 1. Haavan nuolemisen esto on erittäin tärkeää. Koira ei saa nuolla haavaa niin kauan kuin haavassa on tikit, nuoleminen estetään kaulurilla. Vaikka poistettavia tikkejä ei olisi, tulee haava suojata nuolemiselta 10 päivää.

Koiran kastraatio | Evidensia eläinlääkäriasemat

Leikkauksen aluksi koiran nivusalue ajellaan karvoista, desinfioidaan huolellisesti ja leikkausalueelle kiinnitetään steriilit leikkausliinat. Leikkauskohtaan tehdään pienet viillot, joista kivekset nostetaan esille.

Narttukoiran sterilisaatio, ”leikkauttaminen”

Vaikuttaako narttukoiran sterilisoiminen koiran terveyteen? Sterilisaatiolla on positiivisia vaikutuksia lemmikin terveyteen. Märkäkohtua ei esiinny leikatuilla lemmikeillä. Mikäli koira sterilisoidaan ennen ensimmäistä kiimaa, …