kissan sisäloiset

Matoja kissalla – kissan sisäloiset – Eläinten hoidon opas

Kissan sisäloiset aiheuttavat usein ruuansulatuskanavan oireilua kuten oksentelua, ripulia ja yskää loisten asustaessa keuhkoissa. Oireiden voimakkuus riippuu muun muassa kehittyneiden loisten määrästä ja eläimen koosta.

Kissan sisäloiset – axilur.com

Kissan sisäloiset Sisäloiset Kissojen suolistoloisten esiintyvyyttä ei ole järjestelmällisesti tutkittu Suomessa, mutta ilmeistä on, että suolinkaiset ja kissan heisimadot ovat sisäloisista yleisimpiä.

Suomalaisen kissan yleisimmät sisäloiset – burmat.info

Sisäloiset heikentävät isäntäeläimen elimistössä ravinnon imeytymistä ja rasittavat yleiskuntoa, jolloin kissa on alttiimpi muille sairauksille. Pennulla sisäloiset voivat hidastuttaa kasvua ja aiheuttaa suolisto-ongelmia. Suolinkainen on kissan sisäloisista yleisin. Täyskokoinen suolinkainen on noin kymmenen senttimetrin pituinen ja …

Kissan ulkoloiset – Eläinten hoidon opas

Kissan kirppu (Ctenocephalides felis) on muualla Euroopassa yleinen riesa, mutta Suomessa vielä kohtalaisen harvinainen. Kirppujen tarttumista voi ennaltaehkäistä …

Sisäloisten häätö – elainlaakari.fi

Kissan yleisimmät sisäloiset Suomessa ovat suolinkainen ja heisimadot. Heisimato on jaokkeinen ja litteä. Kissalla heisimadot ovat 25- 60 cm pitkiä. Suolinkainen on pienempi 4-10 cm pitkä ja läpileikkaukseltaan pyöreä. Suolinkainen. Suolinkainen on kissan yleisin sisäloinen. Suolinkaisen elinkierto on monimutkainen.

Kissan madotus | Eläinlääkärissä | Kissanhoito.org

Kissan suolinkainen (Toxocara cati) on 3-12 senttimetriä pitkä, vaalea ja nuolimainen sukkulamato. Aikuinen suolinkainen elää kissan ohutsuolessa ja munii suoleen. Aikuinen suolinkainen elää kissan ohutsuolessa ja munii suoleen.

Kissan matojen häätäminen Axilurilla

Kissan sisäloiset Kissan sisäloishäätö Aikuisen kissan sisäloishäädön tarpeellisuus tulisi aina punnita ottaen huomioon kissan elintavat, …

Kissojen tartuntataudeista ja terveydenhoidosta | …

Sisäloiset. Tavallisimmat kissan sisäloiset ovat suolinkainen ja heisimadot. Suolinkainen (Toxocara cati) on vaalean kellertävä 3-15 cm pitkä sukkulamato, joka elää ohutsuolessa. Suolinkaista kantavan kissan ulosteessa erittyy miljoonia munia päivässä.

Kissan madotus – Verkkosivuapteekki.fi – …

Kissan madotus Suomalaisilla kissoilla tavallisimmat matotartunnat ovat suolinkainen ja kissanheisimato. Matkustavilla lemmikeillä voidaan tavata harvinaisiakin sisäloisia matkakohteesta riippuen.

Kissa – Wikipedia

Bradshaw, John: Kissan mieli: ymmärrä lemmikkisi käytöstä. Suomentanut Timo Hautala ja Eero Sarkkinen. Docendo, 2014 (alkuteos 2013). ISBN 978-952-291-043-1. Edwards, Alan: Gummeruksen suuri kissakirja. (The ultimate encyclopedia of cats, cat breeds & cat care, 1999.) Suomentanut Ulla Kokko. Helsinki: Gummerus, 2003. ISBN 951-20-6293-3.

Domeeni: Aitotumaiset Eucarya